TASTE FAKE MEAT! Vegani a jedlíci masa společně hledají to nejlepší maso bez masa

První akce svého druhu v prostorách největšího veganského centra u nás!

Náhražka masa. To zní vašemu uchu možná nevábně, leč vaše ústa by byla mile překvapena, jak chutné dnes může takové “fake meat” být. A proto se 30.8. v domě Černá labuť, největším centru vegetariánské kultury u nás, uskuteční TASTE FAKE MEAT – soutěž o ty nejlepší alternativy masa

Zástupce médií a odbornou veřejnost zveme 30. srpna do domu Černá labuť Na Poříčí, kde zažijí gurmánské hody a poznají osobně špičku výrobců alternativ masa.

V 8. patře Černé labuti proběhne soutěž mezi českými i zahraničními výrobci delikátních umělých mas v tepelné úpravě, jako jsou Mooi, Loving Hut, Veganz, Puroland, Wheaty, VeganGrill, Ovegano, Salve Natura, The Vegetarian Butcher, Kalma, Forkys, Linda Mc’Cartney, Lunter a další.

Zájemci o účast na akci pište prosím kvůli registraci na info@blackswanmedia.cz.

Kvalitu soutěžících ne-mas bude hodnotit mezinárodní porota, v níž zasedne např. Dr. Ali Moshiri, v Německu pro své renomé v gastronomických kruzích přezdívaný “bylinkový papež”, Lucie Šilhová, šéfredaktorka časopisu Apetit, Věra Doušová, předsedkyně Potravinové banky Praha, Romana Šonková z Compassion in world farming, Renata Lukášová z Czech Gastronomic Institue, kuchař Pavel Drdel (restaurace Sůl&Řepa) a další osobnosti.

TASTE FAKE MEAT je tu ovšem i pro veřejnost. V 1. a 2. patře Černé labuti, na ploše 800 metrů čtverečních, pak proběhne ochutnávka od dalších výrobců umělých mas, které budou k dostání v prostorách obchodu Vegan World, partnera akce TASTE FAKE MEAT, v restauracích Loving Hut a Mooi a dále ve stáncích výrobců masa, kteří soutěží.

3D oči zvířete

Gurmánskou akci doprovodí program, který ukazuje nejen na gurmánské kvality umělého masa, ale také na etický a ekologický rozměr nahrazování zvířecího masa rostlinnými alternativami. Veřejnost si může na stánku organizace Soucitně nasadit VR brýle a vidět svět očima zvířat chovaných ve velkochovech.

Díky prezentaci českého start-upu Bene Meat Technologies se mohou novináři seznámit s vývojem zcela nového typu náhražky masa, tzv. kultivovaného masa, při jehož výrobě se nepoužívají rostlinné substituce, ale přímo živočišné buňky pěstované v umělém prostředí (na bázi tkáňového inženýrství v medicíně).

TASTE FAKE MEAT je oceněním tvořivosti těch, kteří hledají zdravé náhražky masa. Jeho cílem je rozšířit povědomí o umělém mase (resp. o rostlinných náhražkách masa, alternativním mase, či také “nemase”). Souhrnně tomuto segmentu říkáme s nadsázkou “fake meat”. Na této akci se potkávají výrobci umělého masa se zástupci obchodů a restaurací, a také s osobnostmi z médií.

Tisková zpráva ke stažení ZDE