Taste Fake Milk 3. 11.

Přijďte ochutnat ty nejlepší mléčné výrobky bez mléka!

Kdy: 3. 11. od 14:00
Kde: Dům Černá labuť, Na Poříčí 1067, Praha

Ve čtvrtek 3. listopadu od 14.00 v Domě Černá labuť Na Poříčí proběhne akce Taste Fake Milk. Bude možné ochutnat, výhodně nakoupit a taky poznat “fake milk” výrobce a propagátory, kteří budou na místě přítomni. Akce navazuje na úspěšný event Taste Fake Meat a opět bude mít doprovodný program, zajímavé spíkry a porotce.

Co u náš můžete ochutnat?

Ovesné, sojové, kokosové, mandlové, rýžové… snad každý z nás se už setkal s rostlinným mlékem. Jsou oblíbená nejen kvůli rostoucí popularitě veganství, ale také kvůli nárůstu lidí s intolerancí na laktózu. Přijďte ochutnat alternativy mléka a mléčných výrobků od značek jako je Minor Figures, Oatly, Rude Health, Rebel Mylk, Alpro a mnoho dalších. Budete si je moct vychutnat i v kombinaci s lahodně čerstvou kávou od Penguin Coffee.

Navíc vám firma SOLUBAG představí své fascinující řešení bezplastové budoucnosti. Na akci zveme gastronomické podniky, obchodní řetězce, zástupce médií a food influencery.

Porota
Tradiční součástí bude i porota, ve které usedne například umělec a sportovec Ben Cristovao, Lucie Šilhová, šéfredaktorka časopisu Apetit, Libor Pozníček z Rostlinně, Petr Klíma z Country life a mnoho dalších. Porota tentokrát nebude volit jednoho vítěze, ale každý porotce zvolí jednoho svého vítěze – produkt, který jemu chutnal nejvíce.

Jaký je smysl akce?
Nedělíme lidi podle toho, kdo jí a kdo nejí maso či mléko. Ale víme, že svět potřebuje nový přístup ke zvířatům a k životnímu prostředí. Proto hledáme cesty, jak žít s úctou ke všemu živému – a přitom si co nejvíce užít jídla! Neoslovujeme proto jen vegany, ale všechny, kdo mají zájem konzumaci mléka alespoň omezit a najít k němu chutnou a zdravou alternativu.
Náš event je oceněním tvořivosti těch, kdo hledají zdravé náhražky mléka a mléčných výrobků. Jeho cílem je o těchto výrobcích rozšířit povědomí. Souhrnně tomuto segmentu s nadsázkou říkáme, FAKE MILK. Chceme, aby se u nás potkali výrobci rostlinných mlék se zástupci obchodů a kaváren a také s osobnostmi z médií.

Prezentace Taste Fake Milk ZDE