Pozvánka na 1. Český gastronomický kongres

  Milujete gastronomii, jste gastronom? Tak u toho buďte s námi! Žijete českou gastronomií? Pak byste tady neměli chybět! Pojďme společně opět nastartovat českou gastronomii. KDY: 31. 5. 2022 od 9:00 do 16:30 KDE: O2 Universum, Praha Máme otevřené dveře pro všechny! Studenty, pedagogy, pro ty, kdo utváří gastronomii nebo se chystají začít v oboru podnikat. Pro všechny, […]

Mentoringová platforma DoToho! je opět otevřená přihláškám

Program DoToho!, který během svého ročního působení pomohl více jak 220 firmám, vznikl z iniciativy pražského byznysového centra Opero, za nímž stojí bývalý manažer poradenských firem a investor Pavel Přikryl s jedním z nejúspěšnějších tuzemských podnikatelů Pavlem Bouškou (VAFO) a Pražského inovačního institutu v čele s Bobem Kartousem. Program je zdarma díky podpoře hl. města […]

Projekt Česko platí kartou – platební terminál zdarma lze získat do konce března 2023

Kdy jindy, když ne teď? Česká republika je jedním ze světových lídrů v užívání bezkontaktních karet a je otevřeným trhem pro moderní technologie v oblasti bezhotovostních plateb. Projekt „Česko platí kartou“, který nově koordinuje AMSP ČR, bude fungovat nejméně do roku 2022. Díky němu si lze požádat o platební terminál a získat ho zdarma stejně jako […]

Program EIT JUMPSTARTER je otevřen!

EIT spouští přihlášky do programu EIT Jumpstarter 2022, jednoho z nejznámějších evropských pre-akceleračních mezioborových programů určených pro inovátory v rané fázi. Máte inovativní nápad a chcete nastartovat své podnikání? Pak je tento program přesně pro Vás! Komu je program EIT Jumpstarter určen? Program Jumpstarter je pre-akcelerační program, který se zaměřuje zejména na ty, kdo chtějí ověřit […]

Prague Innovation Mixxer – Jídlo není odpad

Prague Innovation Mixxer, tentokrát s tématem Jídlo není odpad, je již za dveřmi. Nezmeškejte jej ani Vy a zarezervujte si své místo ZDE Kdy: 16. března, 17:00 – 19:30  Kde: Podnikatelské a inovační centrum hl. m. Prahy O čem se bude diskutovat? Každý Čech vyhodí v průměru 57 kg jídla ročně. Proč a jak říct potravinovému odpadu NE? Plýtvání potravinami je problém, který lze řešit. Cílem […]

Drink For Ukraine: Minipivovary pořádají benefiční pivní festival pro Ukrajinu

Více než čtyřicet minipivovarů z celé ČR se sejde na benefičním pivním festivalu Drink for Ukraine, který se bude odehrávat tuto sobotu 5. března v pražském Kongresovém centru od 11:00 hodin. Minipivovary na akci darují ví­ce než 100 druhů piv a veškerý výtěžek z prodeje půjde na konto neziskové organizace Člověk v tísni pro pomoc […]

Zpravodaj Moje restaurace březen 2022

Vážení příznivci AMSP ČR, přinášíme Vám další číslo zpravodaje k projektu “Moje restaurace”.  O čem si můžete přečíst? Hospody zdraží, ale lidé budou čekat vyšší kvalitu. Za levno se jí nedočkají Restaurace ožívají? Provozovatelé cítí po rozvolnění opatření zvýšenou poptávku Český gastronomický podcast: Hedvika Koželuhová, Na Krétě – Gastro přízrak z Hořovic; Martin Jiskra, U Jiskrů – Letitá […]

Pomoc Ukrajině: Stručný přehled “Jak na dezinformace?”

Dovolujeme si Vám zaslat stručný dokument, který se týká rozpoznávání dezinformací, kterými se snaží vést Rusko hybridní válku. Dále si Vás dovolujeme informovat, že Asociace komunikačních agentur společně s řadou partnerů (firem, medií) připravila kampaň na posílení dárcovství a hlavně konsolidaci někdy dosti roztříštěné pomoci. Kampaň vede na rozcestník www.stojimezaukrajinou.cz. Definuje různé formy pomoci a ověřená konta. 💙 SBÍRKY […]

Vláda schválila konec pravidelného preventivního testování ve školách a firmách, a to k 18. únoru 2022

Pravidelné preventivní testování probíhalo od začátku roku 2022 s cílem eliminovat výskyt nákazy covid-19 v pracovních a školních kolektivech. Zavedení pravidelného preventivního testování ve firmách a školách rozhodně splnilo svůj účel. Podařilo se zachytit řadu zdrojů nákazy onemocnění covid-19, díky čemuž jsme zpomalili nástup varianty omikron a nejen tak umožnili zachovat provoz škol a firem bez výraznějších omezení, […]