Studuj gastro

2. ročník Studuj gastro je společným programem Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR a Českého gastronomického institutu. Vznik programu je výsledkem kulatého stolu AMSP ČR se zástupci gastronomie a ředitelem odboru středního, vyššího odborného a dalšího vzdělávání Ing. Bc. et Bc. Petrem Bannertem, Ph.D. Program je součástí projektu AMSP ČR Moje restaurace a je realizován pod záštitou MŠMT.

Cíle programu:

  • Pozvednout reputaci gastronomických oborů a motivovat k jejich studiu
  • Podpora vzdělávání a profesionalizace v gastronomii

Motivační soutěžní koncept, ve kterém studenti všech ročníků gastronomických škol a pedagogové a zástupci gastronomických škol motivují studenty posledních ročníků základních škol ke středoškolskému studiu gastronomie.

Forma soutěžního zapojení škol a studentů je výhradně přes sociální média, prostřednictvím kterých proběhne i vyhodnocení.

Časový plán:

  • 20. 10. – 30. 11. 2021 představení projektu školám
  • 20. 10. – 10. 12. 2021  přijímání přihlášek
  • 10. 1. – 28. 2. 2022 soutěžní období
  • 1. 3. – 30.  3. 2022 vyhodnocení
  • duben 2022 slavnostní vyhodnocení

Kdo se může zapojit?

Střední hotelové a gastronomické školy, které vyplní přihlašovací formulář do 10. 12. 2021 a která splňují obecně platná kvalitativní kritéria. Přihlašovací formulář ZDE

Jak se zapojit do programu?

1)  Propagace gastronomie na sociálních médiích

  • Natočte propagační videa s gastro influencery, úspěšnými bývalými studenty školy, gastro ambasadory nebo známými osobnostmi. Sdílejte zajímavá videa a fotografie z výuky, fotografie ukuchtěných dobrot a mnohem více.
  • Sdílejte tyto příspěvky na Facebooku a Instagramu

Každý příspěvek musí být označen:

  • Hashtagem #studujgastro
  • Unikátním hashtagem vaší školy, kterou chcete podpořit

2) Propagace gastronomie mimo sociální média

  • Může se jednat o jakoukoliv formu propagace gastronomických oborů
  • Příkladem mohou být kampaně, zveřejněné články v časopisech, novinách, bannery, způsoby náboru nových studentů atd.

Způsob vyhodnocení

Porota bude oceňovat nejlepší aktivitu škol a jejich studentů na podporu studia gastronomie z období 15. 1. – 28. 2. 2022

Váha 80% – aktivní komunikace školy a jejích studentů na sociálních médiích

Vyhodnocování bude probíhat na základě následujících kritérií:

  • Kreativita/originalita jednotlivých příspěvků
  • Zapojení gastronomických influencerů a ambasadorů nebo bývalých úspěšných studentů škola
  • Dosah jednotlivých příspěvků
  • Počet unikátních příspěvků

Váha 20% – celková aktivita škol a studentů mimo sociální média

Kontaktní osoba: Bc. Iveta Kocmanová, koordinátorka projektů AMSP ČR (tel.: +420 604 306 800, e-mail: kocmanova@amsp.cz)