Průzkum AMSP ČR a Unie zaměstnavatelských svazů z roku 2018 ukázal, že lidé se stravenkami obědvají ve všední dny v restauraci téměř 3x častěji než ti, kdo stravenky nemají

Nejde o žádné „rušení stravenek“ a s nimi souvisejících daňových výhod. Naopak: Na zvýhodnění nově dosáhnou i zaměstnanci, kteří ho doteď nemají. Firmy, které poskytují zaměstnancům stravenky, budou moct od roku 2021 využít i takzvaný stravenkový paušál. Na daňové zvýhodnění nově dosáhnou také zaměstnanci, kteří doteď stravenky nedostávají. Celý článek naleznete ZDE.

Inspirace aneb příběh kuchaře, který vařil pro Hollywoodské hvězdy

Koncem roku 2019 AMSP ČR zpracovala analýzu situace žáků/studentů gastronomických oborů na trhu práce, která mimo jiné ukázala znepokojující trend klesajícího zájmu o oblast gastronomie v porovnání s jinými obory a nutnost modernizace výuky. V projektu Moje restaurace věříme, že jedna z cest, jak se tento trend pokusit alespoň částečně zvrátit, vede skrze pozitivní příklady […]

Start Roku malého podnikání 2020

        Hlavní projekt AMSP ČR pro rok 2020 navazuje na úspěšné předchozí projekty: Rok řemesel 2016, Rok venkova 2017, Rok rodinného podnikání 2018 a Rok digitálního podnikání 2019. Cíl projektu: RŮST – z živnostníků malé firmy, z malých firem střední firmy 2 hlavní cílové skupiny: Živnostníci – Rozvinout ŽIVNOSTENSKÉ PODNIKÁNÍ – zjednodušit a […]

Co čeká podnikatele v r. 2020? Přehled hlavních změn a podpory

Ministerstvo průmyslu a obchodu zveřejnilo přehled hlavních změn, příležitostí a podpor pro podnikatele v roce 2020. Týkají se mimo jiné jednotných dat účinnosti, pojištění, eNeschopenek, elektronické evidence tržeb, daní, mýta či rodinných firem. Více informací zde: https://www.mpo.cz/cz/rozcestnik/pro-media/tiskove-zpravy/co-ceka-podnikatele-v-roce-2020–prehled-hlavnich-zmen-a-podpory—251601/

Bramborový salát na vánočním stole – poradna Asociace výrobců lahůdek

Jak dlouho vydrží bramborový salát? Dojíst jej můžete i po svátcích. Nejdřív k čerstvě usmaženému kaprovi nebo řízku na štědrovečerní tabuli, na Boží hod stejná kombinace ve studené variantě, na Štěpána na chlebíčky. Takový je obvyklý vánoční osud bramborového salátu v českých domácnostech. Pokud jej ale připravujete sami, podle rodinného receptu, nikdy ho není „deset deka“. Spíš […]

Brožura MPO k podpoře MSP 2020

Ministerstvo průmyslu a obchodu vydalo informační brožuru, která obsahuje ucelený přehled poskytovatelů a programů podpory pro malé a střední podniky. Podnikatelé tak budou mít souhrnné informace o dostupných možnostech podpory. Brožura ke stažení zde: https://www.mpo.cz/assets/cz/rozcestnik/pro-media/tiskove-zpravy/2019/12/Brozurka-MSP.pdf Celý článek naleznete zde: https://www.mpo.cz/cz/rozcestnik/pro-media/tiskove-zpravy/na-jakou-podporu-mohou-dosahnout-cesti-podnikatele–mpo-vydalo-prehled-s-podrobnymi-informacemi–251359/

České restaurace zdražují: Pod 100 korun už se v nich nenajíte

Každý, kdo se občas zajde najíst do restaurace, si nejspíš všiml, že ceny pokrmů na jídelních lístcích neustále rostou. A netýká se to pouze specialit, ale také obědů. Podle Igora Třeslína, ředitele společnosti Storyous, která do českých restaurací dodává pokladní systémy, se dnes pod sto korun v Česku už prakticky nenaobědváte. Na vině je v první řadě rostoucí cena potravin – podle aktuálních údajů Českého statistického […]

České pivo – klenot České republiky

Dovolujeme si vás informovat o vzniku a možnosti využívání nového propagačního videa Ministerstva zemědělství o českém pivu. Prezentační videospot nese podtitul České pivo – klenot České republiky a vznikl pod záštitou Ministerstva zemědělství ve spolupráci s Českým svazem pivovarů a sladoven, členem platformy AMSP ČR Fandíme řemeslu, za účelem propagace českého piva na zahraničních veletrzích a výstavách, pivních festivalech, […]