3. ročník Studuj gastro – top 10 škol vyhlášeno

Společně za AMSP ČR a Český gastronomický institut bychom rádi poděkovali všem, kteří se do programu Studuj gastro přihlásili a zapojili se. Stali jste se tak součástí programu, který je základem pro budoucnost české gastronomie. Už jen tím, že jste věnovali svůj čas, energii a společné úsilí se zapojit, jste podpořili nejen českou gastronomii jako obor, ale posunuli jste i sebe ve svém vzdělávání.

Děkujeme za všechny Vaše kreativní výstupy, rozhovory s úspěšnými studenty i gastro influencery a natočená videa na propagaci studia gastronomie! Každý ročník jsme příjemně překvapeni, jak počet zapojených škol roste i jak se množství zveřejněných příspěvků rapidně zvyšuje. Vyhodnocení TOP 10 škol tak nebylo zdaleka jednoduché rozhodování. Při výběru byla zejména zohledněna obsahová stránka přidávaných příspěvků a jejich relevantnost k podpoře gastronomie. Mezi TOP 10 se nakonec se umístily následující školy:

  • Hotelová škola, Plzeň
  • ISŠ Slavkov u Brna
  • OA a HŠ Třebíč
  • OA, VOŠZ a SZŠ, SOŠS Jihlava
  • SOŠ a SOU Horky nad Jizerou
  • SOŠ a SOU Roudnice nad Labem
  • SOU a SOŠ SČMSD, Znojmo
  • SOU a SOŠ, SČMSD, Žatec
  • SOU gastronomie Praha, U Krbu
  • SŠ Brno, Charbulova

Rádi bychom pogratulovali vybraným školám, které se umístili v TOP 10. Tyto školy získávají 10 balení nápojů od společnosti Coca-Cola a přístupu na sérii edukačních videa pro své studenty. TOP 10 postupuje nyní do hlasování odborné poroty, která vybere vítěze 3. ročníku programu Studuj gastro. A co je důležité zmínit a poznamenat si do diáře! Vyhlášení výsledků programu proběhne v rámci akce Makro Czech Gastro Fest, jehož součástí je národní kolo soutěže Bocuse d´Or Czech, které proběhne 4. 5. – 6. 5. 2023 v o2 Universu v Praze. Samotné vyhlášení proběhne dne 6. 5. 2023, před vyhlášením vítěze národního kola Bocuse d´Or. Tedy za přítomnosti mistrů svého oboru nejen z České republiky, ale i ze zahraničí. Ocenění předá Luboš Kastner, člen představenstva AMSP ČR a garant projektu Moje restaurace a prezident Bocuse d´Or Marek Fichtner, President Bocuse d’Or Akademie, šéfkuchař restaurace Červený Jelen.

Zveme Vás všechny tímto za Český gastronomický institut na jedinečnou gastronomickou událost, která je ve světě nejvyšším oceněním pro zástupce oboru gastronomie. Těšíme se na Vás!

Všem školám ještě jednou děkujeme za Vaši práci a to, že nyní nejste v TOP 10 neznamená, že byste i nadále neměli rozvíjet Vaše znalosti a dovednosti v oboru. Každý neúspěch je novým začátkem a my se budeme těšit na Vaši účast i ve 4. ročníku programu Studuj gastro!