Výstup konsolidačního balíčku mi přijde posbíraný, gastronomie a pivo dopadla ze všech nejhůře, říká Luboš Kastner

„Když premiér říkal, že se naše země řítí do katastrofy, nečekal jsem, že jedněm bude pomáhat a druhé bude knockoutovat. To, co jsem předtím viděl od NERVu, relativně dávalo smysl, ale výstup konsolidačního balíčku mi přijde takový posbíraný,“ konstatuje v byznysovém magazínu na Rádiu Zet Luboš Kastner z Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR.

Vládní konsolidační balíček je možné od pondělí připomínkovat. „U jednadvacetiprocentní DPH u piva chceme odklad na dva roky, pokles nápojů na 12 procent a daň z cukru chceme řešit komoditně a ne ve spojení s nápoji. Taktéž navrhujeme zavést spotřební daň na víno. Naše země je v krizi, takže vinaři na jižní Moravě nemůžou mít jen sluníčko a nulovou spotřební daň. Nelíbí se nám, jak spojili politiku s byznysem a zajistili si tak protekční přístup,“ říká Kastner s tím, že propojení byznysu a politiky na jižní Moravě se nemůže líbit nikomu. „Nemyslel jsem si, že ještě v roce 2023 tohle budu komentovat. Chci férové jednání,“ uzavírá.

Zdroj: https://www.radiozet.cz/podcast/vystup-konsolidacniho-balicku-mi-prijde-posbirany-gastronomie-a-pivo-dopadla-ze-vsech-nejhure-rika-lubos-kastner