Horeka 112 za námi, co je před námi?

6. 11. 2018 se v Olomouci uskutečnil 17. ročník kongresu Horeka 112, který se koná dvakrát ročně a zaměřuje se právě na majitele a provozovatele pohostinství. AMSP ČR, potažmo projekt Moje restaurace, u této příležitosti nemohla chybět. Pan předseda Karel Havlíček byl mezi zahajujícími řečníky celého programu, ale stopa AMSP ČR byla znatelná po celou […]

Horeka 112 – přijďte do Olomouce!

6. 11. 2018 se koná další, tentokrát 18. ročník kongresu Horeka 112 určeného pro všechny majitele, manažery a provozovatele restaurací, hotelů, kaváren, barů atd. AMSP ČR je bronzovným partnerem a rádi bychom Vás pozvali nejen na dvě přednášky, které zajišťujeme my, ale na celý kongres. Online pozvánka zde: https://www.emailkampane.cz/action/online.php?ca_guid=YDOZ2JC4AUS6TBI5RPGKY4517DLUNW&co_guid=3EDF2052-D5EB-D175-4229-776AAFD17344

Centrum Transferu technologií VÚPP a AMSP ČR Vás zvou na workshopy

Rádi bychom Vás pozvali na dva workshopy, které se uskuteční během listopadu v zasedací místnosti VÚPP v 1. patře. První z nich bude na téma Bezlepkové potraviny (7. 11.) a druhý na téma Syrovátka (9. 11.). WORKSHOP BEZLEPKOVÝCH POTRAVIN UKÁŽEME A PŘEDSTAVÍME VÁM výzkumné činnosti našeho ústavu Databázi bezlepkových potravin užitné vzory z oblasti bezlepkových […]

Školní jídelny nekale konkurují restauracím

Praha, 26. září 2018. Propracovaný systém čítající více jak osm tisíc školních jídelen řadí Českou republiku na přední pozice v Evropě. Jejich cílená podpora, kterou poskytuje stát, obec či kraj se ale začíná stávat nekalou konkurencí pro malé restaurace v jejich okolí. Školní jídelny totiž neposkytují své služby pouze v rámci školy, ale stále častěji nabízejí pokrmy i […]

AMSP ČR uveřejnila průzkum k sousedskému nakupování

Metodologie kvantitativní části: Výzkum: Strukturovaný dotazník Cílová skupina: Živnostníci a OSVČ z oblasti HORECA a maloobchodu nakupující v Makro Metoda: TAPI – osobní dotazovaní za pomoci tabletů Sběr dat: 25.7. – 26.7. 2018 na pokladnách velkoobchodu Makro v Praze (Makro Černý Most), Brně a Ostravě Průměrná délka rozhovoru: 5 minut Velikost vzorku: 315 provozovatelů Realizaci sběru dat a analýzu provedla […]

Stravenky v restauracích stále táhnou

Lidé se stravenkami chodí na obědy do restaurace 3x častěji než lidé bez stravenek. Dvě třetiny z nich tvrdí, že by obědy v restauracích po zrušení stravenek omezila. To jsou jen některá zjištění z rozsáhlého průzkumu, který si nechala zpracovat Unie zaměstnavatelských svazů ČR a Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR. V rámci průzkumu, který zpracovala […]

60. průzkum AMSP ČR: VÝZKUM S MALÝMI PROVOZOVATELI POHOSTINSTVÍ

Metodologie kvantitativní části: Metoda výzkumu: CAWI – online dotazovaní Cílová skupina: Provozovatelé pohostinství Velikost vzorku: 301 provozovatelů Sběr dat: 16.4 – 4.5. 2018 Výzkumný nástroj: Strukturovaný dotazník do 15 minut Realizaci sběru dat a analýzu provedla výzkumná agentura IPSOS. Výsledky průzkumu RESTAURACE

Novinky.cz: Protikuřák hospody nelikviduje, přesto by polovina jejich majitelů byla připravena vybudovat kuřácké prostory, ukazuje průzkum AMSP ČR

V Česku loni zaniklo 3 508 hospod a malých restaurací. Nově jich ovšem vzniklo 3 783. Celkově jich tak koncem roku bylo zhruba 40 tisíc, téměř o tři stovky víc než předloni. Nenaplňují se tedy obavy, že protikuřácký zákon přivede většinu venkovských hospod ke krachu. Celý článek naleznete zde: https://www.novinky.cz/domaci/474729-pres-zakaz-koureni-hospod-neubylo-naopak.html  

Nedostatek personálu, byrokracie a DPH jsou podle průzkumu AMSP ČR hlavní problémy v pohostinství

Provozovatele malých restaurací a vesnických hospod nejvíce trápí nedostatek personálu, následuje administrativa a vysoká daň z přidané hodnoty (DPH). Z byrokratické zátěže vadí hlavně legislativní změny, časté kontroly státních úřadů či povinnosti spojené s náborem nových zaměstnanců. Jako významný problém uvádějí zejména menší provozovny i extrémně nízké ceny, za které hypermarkety prodávají alkohol. Vyplývá to […]