Toulavá kamera Za rodinným stříbrem – 2. díl, Středočeský a Moravskoslezský kraj

Ve druhém dílu našeho letního speciálu zavítají Iveta Toušlová a Pepa Maršál do krajů Středočeského a Moravskoslezského.Iveta se v Neveklově ve firmě manželů Richtrových dozví, co je nejtěžšího na výrobě porcelánových zásuvek a vypínačů a jeden takový si zkusí sama vytvořit a ozdobit. Poté se v Brodcích u Červinkových pustí do tvarování růžiček, které mají okvětní […]

Česká televize a AMSP ČR představují opět letní speciál Toulavá kamera Za rodinným stříbrem, 1. díl již dnes večer na ČT1 před Událostmi

V prvním díle našeho letního speciálu zavítá oblíbený tandem moderátorů Iveta Toušlová a Josef  Maršál do krajů Libereckého a Plzeňského. V železnobrodském ateliéru u Olivových bude Iveta vyrábět originální skleněné šperky a v pražírně rodiny Pejškových v Křižanech u Liberce ochutná oblíbený nápoj, bez kterého si nedovedeme představit návštěvu u přátel ani pracovní jednání. Mimochodem, věděli jste, že konzumaci kávových bobů kdysi odkoukali lidé od […]

Digitální inovace v gastronomii přinášejí větší komfort pro hosta i samotné gastronomy

Jak potvrdil průzkum Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR) z května 2019, digitalizace služeb je tažena online rezervacemi a sociálními médii, avšak gastro segment jako takový v inovacích pokulhává. Zatímco český host patří k nejpokrokovějším v Evropě ve využívání moderních technologií, u české gastronomie je tomu skoro naopak. Gastronomové často nestíhají […]

Rodinné firmy překonaly další vrchol k podpoře českých podnikatelů

Praha, 13. května 2019. Dnešním dnem se Česká republika zařadila mezi státy, kde jsou jasně definovány rodinné firmy. Vláda právě schválila svým usnesením definici rodinného podnikání. Základ schválené definice připravila do schvalovacího procesu Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR) již na konci roku 2017. Myšlenka vytvoření definice vznikla v asociaci postupně v návaznosti […]

Platforma Moje restaurace přidává plyn

Snížení DPH pro provozovny ve stravovacích službách, optimalizace režimu EET nebo dotované školní jídelny nekale konkurující běžným restauracím. To byla jen některá témata platformy AMSP ČR Moje restaurace s padesátkou reprezentantů restaurací z celé České republiky v diskusi s ministryní financí Alenou Schillerovou. Podnikatelé na setkání vyjádřili podporu zachování stravenek, byť v jiném pojetí a s nižším stupněm administrativy.  Zatímco […]

Stravenky ano, ale jinak

Praha, 12. listopadu 2018. Platforma Moje restaurace při Asociaci malých a středních podniků (AMSP ČR) zahajuje velkou iniciativu za změnu v oblasti poskytování stravenek. Stravenky podle průzkumu v segmentu malých a středních podnikatelů jako takové fungují, neboť motivují zaměstnance k pravidelnému stravování a současně tím podporují trh drobných restaurací. Podnikatelům ale současně vadí neúměrné provize stravenkových společností a […]

Horeka 112 za námi, co je před námi?

6. 11. 2018 se v Olomouci uskutečnil 17. ročník kongresu Horeka 112, který se koná dvakrát ročně a zaměřuje se právě na majitele a provozovatele pohostinství. AMSP ČR, potažmo projekt Moje restaurace, u této příležitosti nemohla chybět. Pan předseda Karel Havlíček byl mezi zahajujícími řečníky celého programu, ale stopa AMSP ČR byla znatelná po celou […]

Horeka 112 – přijďte do Olomouce!

6. 11. 2018 se koná další, tentokrát 18. ročník kongresu Horeka 112 určeného pro všechny majitele, manažery a provozovatele restaurací, hotelů, kaváren, barů atd. AMSP ČR je bronzovným partnerem a rádi bychom Vás pozvali nejen na dvě přednášky, které zajišťujeme my, ale na celý kongres. Online pozvánka zde: https://www.emailkampane.cz/action/online.php?ca_guid=YDOZ2JC4AUS6TBI5RPGKY4517DLUNW&co_guid=3EDF2052-D5EB-D175-4229-776AAFD17344

Centrum Transferu technologií VÚPP a AMSP ČR Vás zvou na workshopy

Rádi bychom Vás pozvali na dva workshopy, které se uskuteční během listopadu v zasedací místnosti VÚPP v 1. patře. První z nich bude na téma Bezlepkové potraviny (7. 11.) a druhý na téma Syrovátka (9. 11.). WORKSHOP BEZLEPKOVÝCH POTRAVIN UKÁŽEME A PŘEDSTAVÍME VÁM výzkumné činnosti našeho ústavu Databázi bezlepkových potravin užitné vzory z oblasti bezlepkových […]

Školní jídelny nekale konkurují restauracím

Praha, 26. září 2018. Propracovaný systém čítající více jak osm tisíc školních jídelen řadí Českou republiku na přední pozice v Evropě. Jejich cílená podpora, kterou poskytuje stát, obec či kraj se ale začíná stávat nekalou konkurencí pro malé restaurace v jejich okolí. Školní jídelny totiž neposkytují své služby pouze v rámci školy, ale stále častěji nabízejí pokrmy i […]